2019 – Krøderen på langs – på vannski

2019 – Krøderen på langs – på vannski

Etter å ha tilbrakt 56 hyttesommere ved Krøderen var tiden inne for å sette Krøderen som sommerdestinasjon på kartet. Det er ikke bare Norefjell som kan by på gode skimuligheter. Det kan også Krøderen, på sommeren. Sammen med Magne, en kompis som også har hytte ved Krøderen ville vi hylle Krøderen ved å stå på vannski fra sør til nord, en distanse på 41 km.

 Vi hadde snakket om dette prosjektet ett års tid, og endelig var tidspunkt satt. Testing, og øving 26. juli og gjennomføring 27. juli. Fredag 26. juli ble brukt til forberedelser.

Prosjektet hadde også fått oppmerksomhet i nærmiljøet, og resultatet av det var at Bygdeposten tok kontakt for å høre om det var greit at de skrev om det som en gladnyhet.

For oss var dette helt OK, da ett av målene med turen var å sette Krøderen på kartet og vise frem dette fantastiske området for flest mulig. Og visps var Bygdeposten på hytta, og intervjuet ble gjennomført.

27. juli var dagen for gjennomføringen av prosjektet. Vi hadde fått med våre kjærester; Trine og Wenche som motivatorer, båtførere, fotografer antrekksdesignere og bensinfyllere underveis, samt noen hyttenaboer, min datter Maren og svigersønn Jørgen.

Vi var i trygge hender og Magne og min oppgave var enkel – å holde oss på beina i 41 km! Vi valgte å starte ved Krøderen Bru, i sørenden av Krøderen og avslutte ved Gulsvik, i nord der Hallingdalselva renner ut i Krøderen.

Startskuddet gikk kl. 10.00 på formiddagen. Vi kom oss opp på skia, justerte litt på tauet og fotstillingen og vips var vi i gang med kurs for Gulsvik.

Oppslaget i Bygdeposten hadde blitt lest, og langs ruten var det mange folk som hadde møtt opp for å se dette høydepunktet. Utrolig hyggelig å få positive tilrop underveis.
Det var meldt godt vær, vindstille og flatt vann. Imidlertid skulle det vise seg at da vi rundet Noresund møtte vi både bølger og urolig sjø. Vi hadde begge stått mye på vannski opp gjennom årene, og vi var vant til bølger, men å stå over en lengre distanse med kontinuerlig slag på skiene var mer krevende enn vi hadde tenkt, og et par nestenfall var resultatet. Men vi klarte å holde roen, kom oss gjennom strekket før og etter Ørgenvika hvor sjøen var mest urolig og inn i mer rolig farvann nærmere Gulsvik.

Etter 45 minutter skimtet vi brua ved Gulsvik, motivasjon steg og et par minutter sendere suste vi under brua på Gulsvik, og slapp tauet. Da hadde vi tilbakelagt 41 km på vannski. Vi kom oss opp i båten og kjente både på stive fingre, stølhet i ryggen, litt lange armer og med null følelse under føttene etter flere mil med bølger under skia.

Dagen etter ble vi kontaktet igjen av Bygdeposten som lurte på hvordan det hele hadde gått.
Dette prosjektet var starten på flere prosjekter på Krøderen. Se også 2021 prosjektet her:
https://www.maso.no/kroderen-pa-langs-41-mil-i-gammel-trebat-med-bygdeposten-pa-slep/

Stengt for kommentarer.