Annonse


Chamonix 1035 moh

Chamonix 1035 moh

Chamonix er et yndet sted for folk med hang til vintersport og andre ekstreme sportsgrener som terrengsykling, paragliding og fjellklatring. De perfekte omgivelser gjorde at byen ble valgt som vertsby for det aller første vinter-OL i 1924.

Chamonix ligger i Alpene i området Haute-Savoie i det østlige Frankrike ikke langt fra Sveits og Italia. Byen er omringet av makeløse fjell. Byen er blitt kalt dødssportenes hovedstad, fordi byen året rundt tiltrekker mange vågehalser.

Chamonix

Et av Chamonix’ vartegn er Mont Blanc-tunnelen som sammenfører Chamonix med byene Haute-Savoie i Frankrike og Courmayeur og Aosta Valley i Italia. Det tok åtte år å lage den 11,6 kilometer lange tunnellen. Ut over den er byen kjent for sin fantastiske kabelvogn, som ble etablert i 1955, og fører opp til Aiguille du Midi 3842 meter over havet.

IMG 0631

Severdighetene i Chamonix bærer preg av byens status som skisportssted. Sjekk f.eks. Alpinmuseet. Vil du se nærmere på det vakre fjellrike landskapet kan du ta en tur med Mont Blanc-trikken.

Det franske kjøkken er kjent for sin høye kvalitet, liksom også fransk vin er blant de beste i verden. Så du blir ikke skuffet over utvalget i byen. Vil du nyte både god mat og en spektakulær utsikt skal du prøve panorama restauranten ved kabelvogn-stasjonen Brévent.

Været i Alpene er stort sett som i resten av det nordlige Europa. Men oppe i fjellene omkring byen er det i vinterperioden nesten alltid snøgaranti.

IMG 0625

I Chamonix har jeg vært i forbindelse med å gå Haute Route i 2006, bestigning av Dent du Geant i 2005, som utgangspunkt for bestigning av Matterhorn i 2005, samt bestigning av Mont Blanc i 2008.

image

Les mer om min

Haute Route tur her

Tur til Dent du Geant her

Tur til Mont Blanc her

Tur til Matterhorn her

Les mer om reisetips her og her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *