Annonse


Dag 10 – olèolè – Tranquilo y calma – 26. mars

Dag 10 – olèolè – Tranquilo y calma – 26. mars

Dag 10: På morgenen snakket vi med José. Han anbefalte oss et par steder på vei til Santiago. Vi besluttet raskt å følge disse tipsene, og det ble en dag med mindre kjøring og mer opplevelse enn planlagt. I morgen derimot ligger 80 mil foran oss til Santiago.

Søndag 26. mars – olèolè

Vi var i gang fra Entra Lagos ved 08.00 tiden. Vi kom oss ned fra fjellet og vips var vi på Pan-American highway som går gjennom Chile og store deler av Sør-Amerika. Vi som knapt hadde sett biler på 1 uke ble så fjetret at vi måtte ta bilde av bomstasjonen.

IMG 8601

olèolè tok raskt av motorveien og satte kursen mot Niebla, som ligger ute ved kysten, litt vest for Valdivia. Vi har jo kompassnåla mot nord så dette var en omvei, men vi stolte på José sin anbefaling.

IMG 8606

Turen til Niebla tok oss en time. Der var det et flott fort som var verdt et besøk, men som til vår skuffelse var stengt på søndager.

olèolè - Tranquilo y calma

Som plaster på såret, dro Ole Geir fram et par kaker og med litt kaffe fra lokal sjappe ble alt så mye bedre.

Vi dro videre nordøstover til Pucon, som også var et tips fra Jose. På veien dit, leste vi oss opp på byen, (South American handbook) og skjønte med en gang at dette var stedet for oss.

IMG 8633

Her var det muligheter for hiking, klatring, Mountain biking, Rafting, kajakkpadling og til og med hot spings, eller hottur pottur som det heter på Island. Les mer om Hottur Pottur her. http://www.eventyrplassen.no/post/2021-det-store-jubileumsturen-25-%C3%A5r-f%C3%A6r%C3%B8yene-island

Hovedattraksjonen i Pucon er Vulcan Villarrica, hvor toppen er på ca. 3200 moh. I 2015 hadde vulkanen et utbrudd og spredde aske over landsbyer 3 km unna. Vulkan har vært rolig siden det inntil nå. Til toppen går det ca. 20.000 mennesker hvert år.

IMG 8624

Vi vurderte å gå til toppen, men dette ble effektivt torpedert da vulkanen var aktiv og hadde faregrad gult. Vi så fra byen at det kom røyk fra toppen.

IMG 8615 2

All ferdsel til toppen var derfor forbudt. Men Johansen dro frem mer kake, og da var alt glemt.

Pucon er kanskje den triveligste byen vi har vært i så langt. Og hadde vi hatt mer tid skulle vi gjerne vært her lengre. Vi har dessverre et streng tidskjema og må prioritere hva vi skal gjøre, men vi var begge enige om at det får bli en annen tur. På grunn av avlyst vulkantur hadde vi ettermiddagen og kvelden i byen.

IMG 8623

Hovedgate heter O`Higgens og her ligger cafeer, barer og adventure butikker om hverandre. Atmosfæren og stemningen i byen lignet litt på Chamonix. Vi kan lett forstille oss byen en lørdag i høysesong med folk fra hele verden og god stemning.

IMG 8619

Vi var innom byens turistkontor og fikk gode råd om hvor vi kunne parkere og litt om steder vi burde spise. Prisene i er Chile er så langt vi har erfart, ca. to-tre ganger høyere enn i Argentina, uten at vi ser noen åpenbar grunn til det. Vi måtte sjekke regninga en ekstra gang for å være sikker på halvliteren kostet 80 norsk kroner. Det viste seg å stemme.

IMG 8629

Etter en avslappende og hyggelig kveld gikk vi til sengs ved 23.00. Dagen i morgen lå foran oss med 82 mil til Santiago. Planen var å komme av gårde tidlig og med vekkeklokka på 05.30 dagen etter forsvant vi inn i søvnen. Dagnes kjøreoppsummering var 33 mil, ca. 5 timer effektiv kjøring med en snitt kjørehastighet på 63 km/t.

IMG 8628

Se også vår tur til Sør-Afrika i 2010. Her: https://thefinalgoal.no/

Se også mer om turen til Sør-Amerika her: https://www.maso.no/sor-amerika-pa-langs-lang-biltur-fra-sor-til-nord/

olèolè – Tranquilo y calma

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *