Annonse


Dag 12: Rehab av bil, kropp og sjel – 28. mars

Dag 12: Rehab av bil, kropp og sjel – 28. mars

Vi er i Santiago og i dag var det fridag. En hel dag uten kjøring. Dagen ble brukt til pleie av både bil, kropp og sjel.

Tirsdag 28. mars – Rehab i Santiago

Vi ble med José til verkstedet på morgenen. Her skulle bilen få en full rehab og overhaling av motor, nye dekk, reparasjon av dør, vanntank som var tett og kjøleskap som ikke fungerte.

IMG 8643

Bilen skulle være på verkstedet hele dagen, så vi hadde dagen fri.

IMG 8645

José skulle noen ærender i byen. Han utstyrte oss med dagskort på Subway, og vi avtalte å møte han ved verkstedet på ettermiddagen.

IMG 8649

Ole Petter hadde vært i Santiago tidligere, riktignok bare 2 dager, men fungerte som guide og kjentmann. Etter 450 mil på veien trengte sjelen og kroppen rehab og noe annet en et ratt og et bilsete. Første stopp var en av de største katedralene i Santiago.

IMG 8654

Her fikk vi tilgivelse for at vi ikke hadde overholdt fartsgrensene i Argentina. Etter rehab av sjelen, var det kroppen som stod for tur.

Rehab av kroppen

Vi peilet ut Cerro San Cristobal som er den høyeste toppen i Santiago på over 800 moh.

IMG 8662 1

Vi brukte apostelens hester og etter 1,5 time stod vi på toppen med en fantastisk utsikt over byen. Vi takket Jomfru Maria for at hun har passet på oss så langt på turen.

IMG 8656 1

Deretter satt vi kursen ned mot sentrum av byen igjen. Mens Ole Petter var opptatt med noe anonyme greier, satt Ole Geir og koste seg på torget med en kald øl.

IMG 8669 1

Det bor ca. 20 millioner i Chile og 7 av dem bor i Santiago. Det er et yrende folkeliv overalt selv kl. 14.00 på en mandag. Vi kommer gjerne igjen ved en senere anledning.

Vi møtte José på bilverkstedet på ettermiddagen og reiste hjem til han. Her vasket vi bilen innvendig og utvendig, og klargjorde den for ytterligere 8000 kilometere som gjenstår av turen. Vi var også en tur på Supern for å bunkre opp til med alt nødvendige. Og kake stod selvfølgelig på handlelista.

IMG 8672

I løpet av kvelden, ble vi også enige med José at han møter oss den 31. mars i Calama nord i Chile, og blir med på turen inn i Bolivia og senere Peru. Vi ser frem til 5 dager sammen med José.

I morgen blir en ny lang kjøredag. Planen er å kjøre 800 kilometere fra Santiago til Huasco, en liten landsby som ligger ved havet, nord i Chile.

Se også vår tur til Sør-Afrika i 2010. Her: https://thefinalgoal.no/

Se også mer om turen til Sør-Amerika her: https://www.maso.no/sor-amerika-pa-langs-lang-biltur-fra-sor-til-nord/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *