Annonse


Dag 13: On the road again – 29. mars

Dag 13: On the road again – 29. mars

Etter en rolig dag i Santiago med rehab av bil, kropp og sjel, forlot vi Santiago med kurs nordover mot Huasco. Vi var on the road again. Men først en liten svingom til Valparaiso.

Onsdag 29. mars on the road again

Vi kjenner at dagene tar på, og startet kjøringen litt senere enn vanlig. Kl. 08.30 var vi on the road vestover mot Valparaiso.

IMG 8708

Byen er kjent for sine fargerike hus som ligger flettet sammen i en av åsene mot havet. Ole Petter har vært i Valparaiso tidligere, riktignok bare i 30 minutter. Vårt mål var å slå dette tidsoppholdet.

Valparaiso ligger ca. 14 mil vest for Santiago, så det var en liten omvei for olèolè, men vi ville gjerne tilbringe noen timer i denne vakre, spesielle og fargerike byen.

Valparaiso. On the road again

Byen er en magnet for backpackers, spirituelle, ungdom og overliggere fra hele verden.

Vi ble i byen et par timer, svingte innom en cafe og fikk kjøpt dagens kake. Målet vårt er teste ut muffins på hvert sted vi kommer til, og Ole Geir tar dette ansvaret svært alvorlig.

IMG 8711

Etter Valparaiso satte vi kursen nordover. Vi var innom San Pedro og La Cruz. Vi hadde blitt anbefalt av Josè å ta kystveien nordover, da denne var vakrere enn Routa 5 som er motorveien.

IMG 8712

Etter et par timers kjøring fra Valparaiso var det lunsjtid. Vi svingte inn på en super strand, parkerte bilen, fikk fart på gassplatene. Ole Petter disket opp med ristet brød, egg, tomater, ost og paprika på toppen.

IMG 8718

Vi kom oss ut på Routa 5, passerte La Serena med kurs mot Vallenar og holdt god fart.

Dagen ebbet ut og de siste timene før mørket kom, kjørte vi gjennom et fantastisk fjellområde. Det er noe med varme lyset, fjellet og landskapet i disse sene ettmiddagstimene.

Og været så langt er verdt en kommentar. Vi mener selv at vi har vært heldige med været. Skyfri himmel og sol er fasiten så langt på turen. Temperaturen er også behagelig. Mellom 20 og 28 grader på dagen og mellom 2-10 grader om natten. Det gjør at vi flyttet inn i kortbukse og T-skjorte etter kun få dager etter Buenos Aires.

Vi tok av motorveien ved Vallenar og styrte mot Huasco. Mørket kom krypende, og vi hadde peilet oss ut en Glamping i Huasco. Trøtte og slitne ankom vi Glampingen. Alt var mørkt, eieren møtte oss i porten og vi kom oss inn. Vi fikk forklart at vi var avhengig av WIFI, eieren skrudde på ruteren alt han kunne, men ingenting skjedde. Vi forklarte høflig at vi måtte finne et annet sted, takket for oss, og dermed forsvant dessverre ukas inntekt fra Glampingen. Vi kjørte inn hovedgata i Huasco som bestod av en bensinstasjon, et hotell, en cafe som var stengt og et par hus. Etter å ha forsøkt oss på bensinstasjonen, siktet vi oss inn på hotellet.

IMG 8726

Det viste seg at det var fullt??, men damen i skranken forbarmet seg over oss, og vi fikk sitte i resepsjonen og bruke internettet frem til 23.00. Da var det natta og vi lusket tilbake til bilen og gikk til sengs.

Kjøreresultatet i dag var 82 mil, 10 timer effektiv kjøretid og 82 km/t i kjøresnitthastighet.

IMG 8725

Dagen i morgen skal vi komme oss videre nordover. Planen er å plukke opp Jose på fredag 31. mars kl. 10.00 på flyplassen i Calama, nær grensen til Bolivia.

I dag fikk vi ny nettadresse til GPS-en til bilen fra Petter i Mtrack. Trykk på lenken, og du ser hvor vi er akkurat nå. https://mtrack.uk/GoogleMap/Map/ShowContractLastPosition?contractID=27

unnamed 1

Se også vår tur til Sør-Afrika i 2010. Her: https://thefinalgoal.no/

Se også mer om turen til Sør-Amerika her: https://www.maso.no/sor-amerika-pa-langs-lang-biltur-fra-sor-til-nord/

On the road

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *