Annonse


Dag 19 og 20: Recharge Batteries in Cusco

Dag 19 og 20: Recharge Batteries in Cusco

Tirsdag og onsdag 4. og 5. april – Cusco

Etter en lang kjørenatt, våknet vi litt slitne på en bensinstasjon i utkanten av Cusco. Vi så frem til to rolige dager i Inkarikets hovedstad. I og med at vi hadde hatt en lang kjørenatt, lå vi en dag foran programmet. I Cusco fikk vi ladet batteriene, før to dagers Inkatrail stod for tur.

IMG 9180

Vi ankom Plaza de Armas i Cusco på formiddagen. Fikk oss en deilig lunsj og planla dagen. Først fikk vi ordnet oss hotell, (El Virrey) med utsikt over Plaza de Armas. Deretter gikk vi bort til AB Adventures, selskapet vi hadde bestilt Inkatrail turen seks måneder før avreise. De hjalp oss med parkering av bilen de neste 4 dagene. Vi tømte bilen for utstyr og gikk tilbake til hotellet. Der kollapset vi fullstendig, og våket ikke opp før på kvelden. På kvelden gikk vi ut for å spise. Ole Geir hadde fått mageproblemer, så han forsvant tilbake til hotellet etter en rask suppe. José og Ole Petter fikk med seg nattelivet i Cusco før natten rant ut.

Dagen etter, på morgningen, sa vi farvel til José, som skulle fly tilbake til Santiago. Utrolig fint å reise med José i fem dager. Han har virkelig stått på for å hjelpe oss, spesielt over grensen til Bolivia og inn i Peru. Dessuten var han en skikkelig fin reisekompis.

IMG 9206

Dagen gikk i sakte tempo. Vi fikk vasket litt klær, skrev oppsummering av de siste dagene og publiserte det, sjekket ut byen, og forberedte oss på Inkatrail turen dagen etter.

IMG 9226

Vi bestilte også flybilletter hjem, og dette ble dyrt. 90% av flyvninger fra Bogota som er vår avreiseby, flyr via USA. Og for å mellomlande i USA må man som kjent ha visum. Og det har jo ikke vi. Ruten vår ble via Mexico og det ble dessverre dobbelt så dyrt for oss. Så nå har vi lært det. Avreise fra Bogota er 24. april, etter nær 6 uker på reise.

Det er fremdeles mye politi å se i byen, og det er fremdeles opptøyer på grunn av at tidligere president Pedro Castillo, ble tatt for korrupsjon og avsatt. Mange av de lokale vi snakket med, støttet fremdeles den avsatte presidenten, selv om han ble tatt for grov korrupsjon.

IMG 9211

Vi er begge enige om at Cusco er en superfin by, med masse muligheter og severdigheter. Vi skulle gjerne ha vært lengre i Cusco. Byen er ett trekkplaster for turister fra hele verden, og er utgangspunktet for turer til Machu Picchu og andre Inka severdigheter. Cusco var i mange århundre hovedstaden i Inkariket, det største riket i Sør-Amerika for 500-600 år siden. Ett rike som strakte seg fra nord i Chile og Argentina via Peru og Bolivia til Equador i nord. Riket var bundet sammen av 40.000 km med Inkatrails hvor langdistanseløpere (Chasquis) fungerte som postsystem med nyheter og beskjeder ut til hele riket. Den mest kjente Inkatrail er ruten fra Cusco til Machu Picchu, en distanse på 80 km gjennom jungelen. Topografien til Machu Picchu er variert og krevende. De beste løperne greide distansen på 5 timer.

I år 1536 nådde Francisco Pizarro byen og Inka-riket i sin hovedsak falt. På den tiden bodde det ca. 15.000 mennesker i byen. I dag bor det ca. 420.000 mennesker i Cusco

IMG 9178

På kvelden var vi igjen hos AB Adventures for å møte Ricardo, vår guide de neste dagene, samt få en kort brief om hva som ventet oss de neste to dagene. Vi avtale med Ricardo, at han skulle plukke oss opp på hotellet kl. 04.00 dagen etter. Planen videre var å kjøre 1,5 time til togstasjonen, deretter ta toget ca. 1,5 time før Inkatrail turen startet.

IMG 9227

Ole Geir var usikker på om han kunne gjennomføre turen, da han fremdeles slet med en trøblet mage og ikke hadde spist på 2 dager. Men olèolè er ustoppelige, så dette fikk bære eller briste. Kvelden ble brukt til pakking, og vi forsvant tidlig inn i drømmeland, spent på hva morgendagen ville bringe.

IMG 9209

Se også vår tur til Sør-Afrika i 2010. Her: https://thefinalgoal.no/

Se også mer om turen til Sør-Amerika her: https://www.maso.no/sor-amerika-pa-langs-lang-biltur-fra-sor-til-nord/

One thought on “Dag 19 og 20: Recharge Batteries in Cusco

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *