Annonse


Dag 26 og 27: Mancora – Paraplydrinker i sikte- 11. april

Dag 26 og 27: Mancora – Paraplydrinker i sikte- 11. april

Tirsdag 11. april, Mancora

Etter en natt med bølgesus fra havet, våknet vi opp i hagen til Amalia og sønnen Victor, som leide ut hagen sin til Campere. Foran oss lå 60 mil og 10 timers kjøring. Målet for dagen var Mancora, en hyggelig badeby som vi tidligere hadde fått anbefalt av José.

De siste dagene har vært lange med 9 til 11 timers effektiv kjøring hver dag. Grunnen til dette, er at vi ønsker å ha en hel dag uten kjøring, for å lade batteriene før vi krysser grensen til Equador. Dagtemperaturen ligger mellom 27 og 35 grader, så det skal bli digg med saltvann, solsenger, og en iskald øl.

IMG 9679

Vi svingte ut av hagen til Victor og moren Amalia ved 08.00 tiden. Vi satte kursen nordover mot Mancora, med litt for lite cash i lomma. Bilen drikker diesel, og hittil i Peru har vi vært gjennom ca 20-30 bompasseringer. Vi hadde et akutt behov for cash, men ingen minibank var å oppdrive. Vi mistet noe tid på å finne en. Vi må planlegge bedre, være mere på og ta smartere og mer effektive valg. Men vi er litt slitne etter flere lange dager, og har et stramt tidsskjema.

De siste dagene har vi holdt oss langs kysten hvor Pan America Highway går. Man skulle tro at dette er vei med høy kvalitet, da dette er veien som forbinder hele kontinentet sammen. Men slik er det ikke. Noen steder er det høy standard på veien, andre steder er det som lokale fjelloverganger høyt til fjells i Norge.

IMG 9692

Jo lengre nord i Peru vi kommer jo grønnere er det også. Det er en stor forskjell fra den pampas lignende strekningen fra Cuzco til Lima til hva vi så lengre nord. I nord er det mer nedbør og dermed mer frodig.

IMG 9691

Frodig er også mengden av søppel langs veiene. Det kan virke som om det var mer søppel jo lengre nord vi kom.

IMG 9684

I løpet av dagen passerte vi 900 mil av estimert 1200 mil. Det vil si at vi har kjørt ¾ av distansen og vi nærmer oss målet som er Bogota i Colombia. Her vil prosjektet avsluttes 24. april.

Mancora

Vi ankom Mancora ved 17.30 tiden. Parkerte bilen, fikk tak i en tuk-tuk og kjørte rundt på forskjellige hoteller for å finne det riktige. Vi ville se folk, ha fint rom med utsikt, aller helst frontline, god mat og rene og gode senger.

Etter en times tid kom vi til Hotel Selina, og her fant vi alt og mer til. Dette er faktisk et hotell, og ikke et liksomhotel som vi har bodd på tidligere. Et herlig sted med stort rom og super utsikt. Vi var begge enige om at dette var skikkelig fortjent etter 2260 km og 41 timer effektiv kjøretid på 4 dager.

IMG 9727

Effektiv kjøretid var 609 km og 9 timer og 30 minutter. Det er en effektiv snitthastighet på 63 km/t som er bra, tatt standard på veiene i betraktning. I morgen skal vi gjøre ingenting, en hel dag uten kjøring, bare nyte solen og drikke øl. Det blir stas det. Her skal vi koble helt av. Det vil si at vi tar en dags pause ogi kommer tilbake den 13. april. Da står strekningen Mancora til Guayaquil for tur, med grensepassering mellom Peru og Bolivia. Vi krysser fingrene og håper det går greit. Den 14. parkerer vi bilen og flyr ut til Galapagos og blir der i 3 dager. Det gleder vi oss til.

unnamed 4

Se også vår tur til Sør-Afrika i 2010. Her: https://thefinalgoal.no/

Se også mer om turen til Sør-Amerika her: https://www.maso.no/sor-amerika-pa-langs-lang-biltur-fra-sor-til-nord/

Mancora – Peru

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *