Annonse


Dag 28: Grensepassering til Ecuador og unntakstilstand – 13. april

Dag 28: Grensepassering til Ecuador og unntakstilstand – 13. april

Torsdag 13. april, Ecuador

I dag sto grensepassering fra Peru til Ecuador på programmet. Alltid spennende om vi kommer igjennom, og får med oss bilen. Vi hadde fått oppdatert reiseinformasjon fra UD den 5. april om unntakstilstand og portforbud i Guayaquil. Byen som var dagens mål og som vi skulle fly fra til Galapagos.

Skjermbilde 2023 04 14 044043

På vår ferd gjennom Sør-Amerika, har vi blitt vant med at det er uroligheter i en del av landene, og at myndighetene iverksetter tiltak for å begrense dette. Allerede før vi forlot Norge, registrerte vi oss på regjeringen.no og la inn reiseruta vår med alle landene spesifisert og hvilke tidsrom vi skulle være der. En ekstra sikkerhet er at de vet hvor vi er og at vi får tilsendt informasjon om noe skulle inntreffe. 5 april fikk vi informasjon om at det var innført portforbud i noen områder i Equador vi skulle reise igjennom, blant annet byen Guayaquil. Selv om turister ikke er et direkte mål for «opprørerne» så har vi hele tiden holdt oss oppdatert og tatt våre forholdsregler.

Det ble en rolig formiddag på Selina Hotel i Mancora, og vi fikk en siste smak av dette flotte hotellet. Foran oss lå en rolig kjøredag med estimert tid på ca. 6 timer, med grensepassering til Ecuador som høydepunkt.

På morgningen hentet vi klær som var vasket inne i byen. Raskeste fremkomstmiddelet var Tuk-tuk. Kjøretøyet er en stor og naturlig del av gatebilde og det minner litt om både Thailand, India og Afrika.

Målet var å komme frem til flyplassen i Guayaquil i Ecuador og overnatte i bilen der. Flyet til Galapagos hadde avreise fredag morgen kl. 08.30. Det ble en fin kjøretur. Naturen forandret seg markert og ble stadig mer frodig etter hvert som vi forflyttet oss nordvestover.

IMG 9778

Grensepasseringen fra Peru til Ecuador gikk smertefritt og vi kjørte inn i Ecuador ca. kl. 14.00. Vi har nå etter hvert fått med oss en god del land, og det er alltid interessant å se hvordan ting forandrer seg etter en ny grensepassering. Dette dreier seg om infrastruktur, skilting, trafikkregler, natur og mennesker. Det slo oss umiddelbart at Ecuador fremstår som et mer utviklet land enn Peru og ikke minst Bolivia.

IMG 9784

Bedre veier, (vi hater potholes), renere tettsteder, færre løshunder, bedre bilpark og mer grønn og frodig natur. Morsomt å oppleve disse kontrastene. Det som ikke har endret seg er antall kontrollposter langs veiene. Vi blir stadig vinket inn til siden for å fremlegge både dokumenter på bilen og førerkort.

Ecuador. Control post

I dag har politi og militære vært veldig hyggelige og ingen har forsøkte å gi oss falske bøter. Kanskje er politiet i Ecuador mindre korrupt enn de tidligere nevnte land? I dag fikk vi også tid til en lunsj midt på dagen. Litt varmt å sitte ute. I dag var det 36 grader på det varmeste.

IMG 9773

Kl. 18.00 ankom vi flyplassen. Vi stoppet ikke etter at vi passerte bygrensen – vel vitende om at byen er i en unntakstilstand. Kvelden ble tilbragt inne på flyplassen.

IMG 9787 1

Det er ikke hver dag man får oppleve en helaften på en flyplass. Vi var spente på hva morgendagen og Galapagos ville bringe.

IMG 9792

Men først skulle vi tilbringe en natt i en litt for varm bil. Det er tross alt 35 grader+ på dagen.

IMG 9793

Dagens kjøreresultat var 370 km, en effektiv kjøretid på nesten 8 timer. Og en snitthastighet på 48 km/t. I dag passerte vi 10.000 km totalt og vi har nå kjørt 5/6 av turen. Bare 2000 km av totalt ca. 12.000 km gjenstår.

unnamed 2

Se også vår tur til Sør-Afrika i 2010. Her: https://thefinalgoal.no/

Se også mer om turen til Sør-Amerika her: https://www.maso.no/sor-amerika-pa-langs-lang-biltur-fra-sor-til-nord/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *