Annonse


Dag 35. Medellin i sikte, 20. April

Dag 35. Medellin i sikte, 20. April

Torsdag 20. april. Endelig Medellin

Medellin hadde stått på ønskelisten vår i lang tid. Etter 3 dager med intensiv kjøring, kom vi endelig til Medellin. Her skulle vi være i nesten 2 dager. Det ble 2 dager med alt. Vi kommer gjerne igjen.

I går var en skikkelig panserdag med 18,5 timer på veien Vi fikk oss 3-4 timer med søvn på en bensinstasjon noen mil nord for Cali.

IMG 0147

Både bilen og vi var ganske møkkete etter 3 dager på støvete og humpete veier. Det var støv overalt. Dusj var ikke tilgjengelig, men bilen fikk seg en omgang med vaskekluten.

IMG 0143

Foran oss lå 6-7 timer med kjøring til Medellin. Igjen gikk vi på en skikkelig smell med veiarbeider og brukte 11 timer på turen. Men det er lys i tunnelen, de jobber med en ny motorvei som skal være ferdig om 2 år. Da blir kjøretiden 4-5 timer.

Etter 3-4 timer ble vi stoppet i en av de utallige kontrollene har kjørt inn i. Denne gangen av en morsk kar, som foruten å sjekke førerkort og pass, også ville sjekke bilen innvendig. Vi inviterte han høflig inn i bilen. Bilen var vasket innvendig på morgningen, men det var ikke vi. Etter noen sekunder inne i bilen, tok han seg til nesen og sa på spansk «mal olor» Vi skjønte såpass mye at det betyr vond lukt. Karen rygget like fort ut av bilen som han kom inn og viftet oss videre.

IMG 0151

Vi fortsatt en erfaring rikere når det gjelder å komme effektiv gjennom kontroller og kjørte videre mot Medellin. Men igjen var det bråstopp. De jobbet med å utbedre veien på en strekning på flere mil, noe som medførte kun bruk av ett kjørefelt, med alt det medfører. Og Johansen ble ganske oppgikk av det hele.

Vi ankom Hotel Zona A i El Poblado i Medellin ved 19.30 tiden. Medellin er Columbias nest største by med 2,5 millioner innbyggere, og tar man med hele storbyområdet er innbyggerantallet ca. 5 millioner, omtrent det samme som Norge. Det synes folk vi traff i byen var veldig rart.

IMG 0150

På begynnelsen av 90-tallet var Medellin verdens farligste by med en drapsrate som er 300 ganger høyere enn i Norge. Nå regnes byen som veldig trygg og som en av verdens mest innovative byer innen byutvikling, og turister fra hele verden strømmer til byen. Byen ligger i Aburradalen på ca. 1500 meter over havet og har nesten et perfekt klima året rundt. Les mer om hva du kan gjøre i Medellin her.

IMG 0154

Vi parkerte bilen fikk oss en rask dusj og gikk ut for å spise. Et par kvartaler unna lå området Provenza som er en smeltedigel av restauranter, barer og turister og lokalbefolkning fra hele Medellin.

IMG 0161

Her er det full fest til sent på natt og et sted som absolutt er verdt et besøk. Vi fikk oss en super middag, hang ute til rundt midnatt og tok kvelden. I morgen er planen å få tak i en guide og få en omvisning rundt om i byen, Høyt på ønskelisten er Pablo Escobar tur, Comuna 13, taubanen og Plaza Botero hvor det er mulig å se mange bronsestatuer av den verdenskjente og lokale kunstneren Fernando Botero.

Hotel Zona A i Medellin

Dagens kjøreresultat var 404 km, en effektiv kjøretid på nesten 8 timer, og totalt 11 timer på veien.

IMG 0159 1

Se også vår tur til Sør-Afrika i 2010 her: Se også mer om turen til Sør-Amerika her:

unnamed 1 4

One thought on “Dag 35. Medellin i sikte, 20. April

  1. Pablo Escobar tur; den tenker jeg vi må høre mer om i presidentens gjemmer; Escobars arvinger har etterhvert oppdaget naive og spenningssøkende nordmenn med altfor mye fri kapital: Vi er nesten like populære Medelin som i Tesla-hovedkvarteret i Austin, Texas.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *