Annonse


Dag 5 – Off Road – Punta Arenas til Torres del Paine 21. mars

Dag 5 – Off Road – Punta Arenas til Torres del Paine 21. mars

Dag 5: Etter vår første natt i bilen, stod vi tidlig opp, sa farvel til Jose og satte kursen mot Torres del Paine. Chiles vakreste nasjonalpark med høye snødekte fjell og flott natur, og en av Chiles hovedattraksjoner. Nå er turen skikkelig i gang og vi er på egenhånd.

Tirsdag 21. mars Punta Arenas til Torres del Paine

Vi stod opp tidlig, spiste frokost sammen med Jose. Gikk igjennom grensepapirer med Jose, ordnet forsikringer og kontrakt. Vinket farvel til Jose som skulle ta flyet tilbake til Santiago.

IMG 8291

Pila pekte nordover og dagens mål var Torres del Paine. Turen til nasjonalparken er en ren kjørestrekning på pampasen. Vi holdt god fart, milene spant av gårde, det samme gjorde drivstoffet. Bilen bruker 1,2 liter på milen og hyppig fylling er nødvendig.

Torres del Paine nasjonalpark er et av verdens største urørte områder og er en UNESCO-biofæreresarvater. Innenfor parkens grenser kan du oppleve både isbreer, snøkledde fjell, klare, blå innsjøer og et omfattende dyreliv.

Før området ble nasjonalpark i 1959, ble det brukt som sauebeite. I dag er parken svært populær blant turister som kommer for å se de flottee steinspirene, Torres del Paine. De majestetiske steinspirene strekker seg 2000meter over Patagonias sletter.

IMG 8298

Vi reiser uten Sim kort så WIFI er nødvendig underveis. Det er muligheter for oppkobling overalt, så i løpet av dagen blir det flere stopp for å koble oss opp for å bli oppdatert på hvor vi er, hvor vi kan stoppe og sove og hva er raskeste rute. Vi har blitt tipset om appen Ioverlander som fungerer veldig bra i hele Sør-Amerika.

I dag også har det blåst skikkelig mye, noe som gjør at kjøringen er slitsom. Bilen er jo ikke akkurat aerodynamisk og fanger vind så det holder. Vindkastene river og sliter i bilen så mye i bilen at det løfter begrepet «ratting» til en ny dimensjon. Heldigvis har Ole Geir med sjømannsblod i årene, erfaring med høy sjø, mye vind og ustabile farkoster.

IMG 8400 1

Litt nord for Puerto Natales svingte vi av hovedveien og vips var vi på grusvei med skikkelig vaskebrett. Inventaret i bilen er ikke like tight som på en vanlig bil, så lydnivået var høyt der vi skramlet oss innover i Nasjonalparken med U2 på full spiker.

IMG 8309

Ved Puente Serrano tok vi en kort pause. Fikk litt råd om overnattingsmuligheter fra lokale helter, koblet oss opp på WIFI og snirklet oss videre – vips åpnet hele nasjonalparken seg med massive og flotte fjell med snø på toppene som strakte seg opp mot 3000 moh.

IMG E8318

Landskapet er litt som Norge, og minner om Jotunheimen. Vi ble kanskje ikke så blendet av de massive fjellene som folk fra andre nasjoner ble, men det var en super opplevelse og se nasjonalparken i stor kontrast til den flate pampasen litt lengre syd som vi nettopp kom fra.

IMG 8323

Natten ble tilbrakt på Refugio Central, det mest sentrale og populære overnattingstedet i parken. Herfra kan man gå både dagsturer og turer til andre hytter. Etter en herlig Spagetti con carne i bilen tok vi kvelden.

IMG 8327

Dagens kjøreresultat var 38 mil med en snitthastighet på 56 km/t. Effektiv kjøretid var 6 timer og 40 minutter, men tid på veien var noen timer mer. Vi har god fremdrift så langt  og ligger på tidsplanen.

IMG 8340

Målet for morgendagen er ikke avklart enda, men vi har planer om å krysse grensen til Argentina ved Paso Rio Don Guillermo. Hvor langt nord i Argentina vi kommer etter grensepassering vet vi ikke, men det blir som det blir.

Se også vår tur til Sør Afrika i 2010. Her: https://thefinalgoal.no/

Se også mer om turen til Sør Amerika her: https://www.maso.no/sor-amerika-pa-langs-lang-biltur-fra-sor-til-nord/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *