Annonse


Dag 7 – Isbre, ristemareritt og fotball – 23. mars

Dag 7 – Isbre, ristemareritt og fotball – 23. mars

Dag 7: Ny dag, nye muligheter. Planen for dagen var ny tur inn i Nasjonalparken Torres del Paine. Denne gang for å se vakre isbreer, og mer flotte fjell og vill natur. Deretter kjøre nordover til Gobernador Gregores

Torsdag 23. mars. Isbre og fotball

Vi våknet som vanlig tidlig. Vi har en plan om å gjøre en aktivitet hver dag i løpet av dagen. I dag var planen å reise 7 mil vestover, inn i nasjonalparken. Dette er egentlig helt feil retning enn nordover som vi skal, men i går kveld leste vi oss opp på El Calafate. Planen ble derfor å reise inn til Perioto Moreno Glacier, være der noen timer for å se isbreen, for å så å reise 7 mil tilbake til El Calafate og deretter nordover

Isbre. Perioto Moreno Glacier

Nasjonalparken Torres del Paine er kjempestor, og etter hvert som vi nærmet oss reiste fjellene seg i horisonten. Spisse, voldsomme, alpine fjell og ganske så vakre er de også.

Etter en times kjøring kom vi til inngangen til parken. Det kostet ca 150 kroner pr. person å komme inn i parken. Vi betalte og snirklet oss videre på smale veier. Vi hadde lest om at var mulig å ta båt for å komme tettere på breen. Vi kom til båtstedet, neste båt gikk 10.00 ut til isbreen, og etter en rask rådslåing var vi i full fart ned til båten og 50 dollar fattigere.

IMG 8414

Båtturen var verdt hver dollar. Vi har mange isbreer i Norge, men dette var en annen liga. Båten seilet mellom isflakene og nærmere og nærmere kom vi isbreen.

IMG 8433

På båten var det ca. 100 personer og jeg er sikker på at i løpet av disse 20 minuttene ved breen ble det tatt noen tusen bilder og filmer av de som var om bord.

Om bord på båten var det også hugget ut en isblokk som det var mulig å studere nærmere med lupe. Ole Geir, president i Vannførelaget ble svært fasinert av isblokken. Ikke så merkelig det når motto til Vannførelaget er «Et isfritt samfunn er et kaldt samfunn». Les mer om Vannførelaget her. www.eventyrplassen.no.

IMG 8454

Etter nøye studie av isblokken konkluderte Presidenten med at isen var av ypperste kvalitet, men dog ikke så god kvalitet som isen på eventyrplassen.

IMG 8462

Etter en times båttur var vi tilbake i bilen. Vi kjørte til nærmeste sted vi kunne parkere, og fikk i oss en sen lunsj før vi satte kursen tilbake til El Calafate og videre nordover.

IMG 8466

Målet for dagens tur var Gobernador Gregores, en øde landsby midt oppe på Pampasen. Her hadde vi via appen Ioverlander siktet oss inn på en ny bensinstasjon med WIFI, dusj, diesel og vann. Turen nordover gikk superbra de første timene, snorrette asfalterte veier hvor vi holdt god på fart på ca. 100 km/t. Vi var optimistiske på at vi denne kvelden kunne komme frem før det var blitt mørkt ved ca 19.30 tiden, og gledet oss til det. Men plutselig var det bråstopp ca. 12 mil fra Gobernador Gregores.

unnamed

Det var bråstopp på asfalt og ristemarerittet fra nasjonalparken startet. Vi reduserte hastigheten til 25 km/t, men fremdeles kjentes det som om bilen falt fra hverandre. Vi begynte å miste motet, og tenkte at dette ville vare helt frem til Gobernador Gregores. Stor var gleden da asfalt dukket opp igjen, like plutselig som den forsvant, 7 mil fra landsbyen. Farten økte og utrolig digg å lunne slappe av i alle muskler og ikke sitte anspent hvert sekund.

Vi ankom stedet ved 21.30 tiden. Fikk parkert og etter en rask dusj var det middag på lokal restaurant rett over veien for bensinstasjonen. Diger biff, papas fritas, og vin fra Mendoza var på menyen til den nette sum av 250 kroner fra 2 personer.

På TV gikk det landskamp mellom Argentina og Panama. Det var god stemning i restauranten og særlig etter at Argentina rundspilte Panama, Messi scoret og Argentina vant 2-0.

IMG 8479

På nabobordet satt det en hyggelig gjeng argentinere fra El Calafate. Vi kom i kontakt med dem, GT kom på bordet og vips ble det en lang og skikkelig hyggelig kveld med våre nye venner. Det blir som regel god stemning i Argentina med argentinsk fotball, argentinsk biff, argentinsk vin, argentinsk Gin og olèolè

IMG 8481

Dagens GPS fangst var 45 mil, 7 timer effektiv kjøring med en snitt kjørehastighet på 66 km/t.

IMG 8498

Målet for morgendagen er så langt nord som mulig. Planen er å kjøre mellom 70-80 mil, og dette blir en ren kjøredag.

Se også vår tur til Sør-Afrika i 2010. Her: https://thefinalgoal.no/

Se også mer om turen til Sør-Amerika her: https://www.maso.no/sor-amerika-pa-langs-lang-biltur-fra-sor-til-nord/

One thought on “Dag 7 – Isbre, ristemareritt og fotball – 23. mars

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *