Annonse


Dag 8 – Panserdag i Argentina 24. mars

Dag 8 – Panserdag i Argentina 24. mars

Dag 8: I dag ble en skikkelig panserdag. Etter en lang dag, med 73 mil og 8,5 timer effektiv kjøring stemplet vi inn på YPF bensinstasjon i Gobernador Costa kl. 20.30. Vi er på tidsplanen, selv om det er hektiske dager.

Fredag 24. mars – En skikkelig panserdag

Dette var en planlagt panserdag. Vi skal være i Santiago mandag 27. mars. Vi har når kjørt 270 mil på 6 dager, og skal kjøre ca. 200 mil til Santiago på 2-3 dager. Så vi må rett og slett gi gass.

Vi er fremdeles i Argentina. Lørdag kveld eller søndag morgen krysser vi grensen til Chile. Dagene i Argentina har vært fine. Folk er vennlig, det er relativt rent overlat, det er gode veier, med noen unntak. Landsbyene ligger med 10-20 mils mellomrom, og dieselfylling må planlegges. Og diesel er billig i Argentina. Sånn ca. 5 kroner pr. liter hvis vi velger den billigste varianten.

Panserdag på veien

Rutinene for olèolè har satt seg nå. Stort sett opp ved 07.00 tiden. Så går det 1-2 timer med frokost, planlegging av dagen, noen dager en dusj, vannpåfylling, diesel, blogging, svare på e-poster, ringe til de hjemme, rydde i bilen, vaske opp, lage kaffe, veksle penger, vaske klær og lufttørke klær ut av vinduet med mere. Deretter er det å starte kjøringen og gjøre det vi har planlagt.

IMG 8528

God planlegging hjelper oss til å gjennomføre dagen mhp. hva vi skal se, hvor vi skal kjøre, hvor vi skal stoppe underveis og hva som er målet for dagen.

Når vi kommer frem på kvelden lager vi middag i bilen eller spiser ute, samt snakker med lokalbefolkningen om hva som kan gjøres i området. Må innrømme at det er litt krevende å snakke med lokalbefolkningen, de fleste kan ikke engelsk, og det er vanskelig å forstå hva de sier på spansk, da de har en variant av spansk som ikke vi kjenner til. Men vi kommer oss rundt med vår turistspansk, og intenst kroppsspråk.

Vi bytter på å kjøre, ca. 2 timer på og 2 timer av. Underveis hører vi på musikk, skriver oppsummering av dagen, sover, spiser, snakker om hva vi opplever og hvor heldige vi er som har muligheten for å reise på en tur som denne og oppleve det vi gjør. Vi har ikke nettilgang i bilen, så vi er helt avhengig av WIFI på stedene vi stopper.

IMG 8504 1

Landskapet har væt mer eller mindre det samme den siste uken. Mesteparten av tiden kjører vi på pampasen og her er det ganske så øde. Det er ikke dyrkbar jord, det er lite vegetasjon og det blåser hatter og høy. Utenom landsbyene bor det svært få mennesker. Det er et rikt dyreliv med ville dyr som rev, kanin, fugl og Lama. Vi har sett et par sauer og noen okser, men det er alt, og vi har nesten ikke sett et grønt tre på over 200 mil.

Til vår store overraskelse er Sør-Amerika mye større enn det vi trodde det var. Vi opplever at vi har kjørt langt, og alle kartutsnitt fra google maps som vi har forholdt oss til, har vært fra sør i Argentina og Chile. I dag kjøpte vi et papirkart over hele Sør-Amerika.

IMG 85201

Plutselig forstod vi hva som ligger foran oss. Men olèolè tar det som en utfordring, skrur opp Beautiful Day med U2 på full guffe, og er i angrepsposisjon.

Kostholdet vårt er verdt en kommentar. Vi er ikke kostholdsekspertens forbilder. Vi har vel spist mere kjøtt den siste uken, enn vi gjorde i hele fjor. Ikke akkurat livsforlengende, men vi er tross alt i Argentina og her er det biffer som gjelder. Ellers er Ole Geir glad i kaker, og han har alltid en kake på lur. Og vi drikker Mate en lokal te-lignende drikk.

IMG 8488

De siste dagene har heller ikke pulsen vært så veldig høy, så kroppen roper etter mosjon. Men det får vi tid til i Santiago, hvor vi skal være i ett par dager.

IMG 8517 1

Etter 73 mil og 8,5 timer effektiv kjøring ankom vi YPF bensinstasjon i Gobernador Costa kl. 20.30. Vi parkerte rett utenfor byens politistasjon, kom oss på WIFI, surra litt på nettet, tok et par brødskiver og gikk til sengs.

Se også vår tur til Sør-Afrika i 2010. Her: https://thefinalgoal.no/

Se også mer om turen til Sør-Amerika her: https://www.maso.no/sor-amerika-pa-langs-lang-biltur-fra-sor-til-nord/

One thought on “Dag 8 – Panserdag i Argentina 24. mars

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *