Annonse


Dolomiti Superbike – verdens hardeste ritt 2012

Dolomiti Superbike – verdens hardeste ritt 2012

nedover

Dolomiti Superbike: Vinteren 2011/12 satt vi igjen og diskuterte drømmer for 2012. I år var det Anders sin tur til å sette sine ønsker øverst  for sommeren 2012 og ikke overraskende endte vi opp med forslag som handlet om noe med to hjul, fjell utlandet og konkurranse. Etter en kort diskusjon falt valget på det prestisjefylte sykkelrittet Dolomiti Superbike, et heftig ritt i hjerte av Dolomittene, i Italia, helt på grensen mot Østerrike. Rittet blir også omtalt som verdens hardeste sykkelritt på en dag.

Løypeprofil

For oss nordmenn er det litt kjelkete å komme til Dolomittene eller mer presist Toblach, hvor rittet starter. Strengt tatt starter det i Villebassa, nabobyen, som ligger 1 km vest for Toblach. Vi valgte å fly til Munchen og leide bil der. Via Michelen anslo turen til 3,5 timer, men som tidligere gikk vi på et par smeller på avkjøringer og vips sprakk tidsplanen.

sportograf 29760731 lowres 1

Vi bodde på Appartementshotel Germania, som navnet tilsier et ryddig, rent og ordentlig hotel. http://www.apparthotel-germania.com/

Dolomitit superbike

Vi hadde satt av 5 dager. Løpet gikk lørdag 7. Juli og med avreise 5 juli hadde vi litt tid både før og etter løpet. Vi var heller ikke alene som nordmann, da det viste seg at det stilte 9 nordmenn på startstreken av totalt over 4000 deltakere. To av disse skulle vise seg å havne på seierspallen, og generelt gjorde majoriteten av de norske det utrolig godt.

I feltet

Dolomiti Superbike er et tøft ritt. Det er to muligheter, enten det lange rittet på 12 mil og ca. 3.500 høydemetre eller det kortere på 6 mil og 2500 høydemetre.

Anders med nyinvestert nettsykkel (Kjøpt alle deler på nettet og skrudd den sammen) mente han hadde gode muligheter i 12 mils rittet. Ole synes nok 3.500 høydemetre var litt i tøffeste laget og valgte den korte løypa.

i mål

Ole kom i mål på plass 650 av 2.000 deltakere på den korte løypa. Anders punga dessverre, og det viste seg at uten ekstra 29¨ slange kommer man ikke langt. Så store hjul hadde ikke serviceapparatet i Dolomittene tatt høyde for enda. Men en hjelpsom kar kjørte Anders og sykkelen rundt i Toblach for å finne en sportsforretning, og endte med å sette inn en racerslange.

Anders fortsatte rittet (rittet var nå sperret, så han fikk krype under sperringen), og syklet på fra siste posisjon for å rekke matstasjonene før de stengte. Det er greit å få noe å drikke i 30 graders varme. Dekket fungerte bra helt til det punkterte igjen. Da var det bare å sette inn en 26¨ slange, og tråkke videre. Han kom i mål etter 8 timer inklusive rundtur i bil, men var da selvsagt disket. Sånn går det når vekta går til hodet, og 200 gram lappesaker og slange blir valgt bort. Uansett rittet var en super opplevelse. Dolomittene viste seg fra sin beste side, og som alltid gøy å være på tur. Gjør det gjerne igjen.

Rittet: https://www.dolomitisuperbike.com/

Vakkert


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *