Annonse


Gstaad: Tre fedre og åtte barn på skiferie – 2006

Gstaad: Tre fedre og åtte barn på skiferie – 2006

Med pappa på tur

18. februar 2006 satt vi oss i bilene med kurs for skiferie i Sveits. 3 fedre i sin beste alder samt syv jenter og en gutt  i alderen 11 til 15 år. I utgangpunktet 3 familier og 11 personer. Reisen foregikk i 2 biler fra Oslo med båt til Kiel og derfra ca. 100 mil med bil til Gstaad i Sveits.

”Det er så lett å reise med pappa fordi det er ikke så mye mas, sier Maren 14 år”

img 4276Vi hadde god erfaring, med denne type tur, da vi hadde gjennomført en pappatur til Lenzerheide i 2004 med majoriteten av de samme deltakerne. Erfaringen den gangen viste at det var behov for god planlegging og informasjon i forkant av turen. Det var viktig for oss at alle involverte viste hva som skjedde, alle viste hva som krevdes og at vi var tydelige på ansvar og roller. Det var mange mennesker involvert, deltakere, til de hjemme som hustru, ekskone, tidligere samboer, foreldre til venninne, søsken osv.

Vi valgte derfor å ha et treff i forkant hvor alle som ville kunne være med og hvor vi informerte om hvordan dette skulle legges opp. Det var også viktig at alle som skulle være med hadde truffet hverandre før vi reiste. Det ble også skrevet et notat om reiserute, og hvor vi var når samt forventninger til de som var med.

Reiserute til Gstaad

Vi reiste i 2 biler. Turen gikk med ferge fra Oslo til Kiel. Båten gikk kl. 17.00 på fredag den 17. Februar og vi var fremme i Kiel kl. 09.00 dagen etter.

img_4253


Båtturen gikk som en drøm og var en morsom del av turen. Svært mange tilbud for barn ombord på båten gjorde at barna hadde  det utrolig gøy.

img_4271


Deretter gikk turen videre i bil, fra Kiel til Hamburg. Videre forbi Hannover, Frankfurt am main, Mannheim og Heidelberg. Etter 9 timer og 900 km kjørte vi over grensen til Sveits, passerte Basel og Bern og etter 1087 km og ca. 11 timer i bil var vi i sentrum av Gstaad. På begge våre skiferier i Sveits med bil har vi benyttet oss av tur-planleggeren til Michelin. Veldig bra, presis og oppdatert. Av distansen på 1087 km er 1039 km på autobahn/motorvei. Det er selvfølgelig mulig å kjøre raskere enn tiden vi brukte, men med 7 barn tok vi det rolig.

Kjedelig biltur?

Bilturen er i utgangspunktet slitsom, men både turen ned og opp gikk overraskende bra. Tror det skyldes at vi også hadde planlagt dette godt. Vi hadde med oss spennende lydbøker, reise-dvd-spillere, videokamera (morsomt å holde på med i bilen), musikk samt at vi roterte på hvem som satt hvor. Det samme gjaldt de voksne, også her roterte vi på hvem som kjørte slik at vi som kjørte fikk tilstrekkelig hvile.

p1010478Reiserute hjem

Hjemturen var omtrent samme rute som ned, men som i 2004 valgte vi på grunn av båttidene å kjøre til Hirtshals. Etter en hel dag i bakken forlot vi Gstaad ca. kl. 18.00 lørdag 25. februar.

Stappfull bil


Vi kjørte hele natten og etter en lang dag i bakken sovnet barna på kvelden og sov gjennom hele natten. Vi ankom Hirtshals kl. 09.00 på morningen etter 15 timer non stop i bil. Kom oss om bord på båten og kom til Oslo kl. 17.00 søndag ettermiddag.
Totalt 10 dager på tur, hvorav 7 dager i bakken.

Lunch GstaadBo

I motsetning til i 2004 hvor vi leie et stort hus hvor alle bodde, hadde vi denne gangen 2 leiligheter i sentrum av Gstaad hvor vi fordelte oss. Det var viktig for oss ved valg av sted å bo å ha enkel tilgang til bakken. Ikke nødvendigvis ski in – ski out, men lett tilgang.

5 enkle tur-regler

img_4272


Det var også viktig med et stort samlingsrom hvor vi kunne spise middag og være sammen alle 11 på kveldene.

Tøffe jenter


Tidlig bestemte vi oss for at dette skulle oppleves som ferie for alle som var med, og noe annet enn det som hverdagen hjemme krever. Det var derfor viktig for gruppen at vi ikke hadde 1000 regler som aldri ble fulgt, men heller færre regler som ble etterlevd.

Ut på tur


Med 7 jenter og 1 gutt i forskjellige alder og interesser kom vi i fellesskap frem til 10 enkle regler som alle var enige om at var fornuftige og riktige.

I farta


Dette var:
• Alltid hjelm i bakken
• Alle sørger for å ha med mobil i bakken, oppladet
• Ingen skal ekskluderes eller bli satt utenfor
• Felles middag hver dag
• Vi skal på ski hver dag
• Orden i skiutstyr (klær og ski)
• Orden på rommet
• Alle ryddet opp utstyret og gjør klart for neste dag
• Bruk sunn fornuft
• Utover det er ”alt” lov

klar for bakken!Hva koster det

Totalt sett ble det en pris på ca. 6000,- per person absolutt alt inkludert. Av dette utgjør:
• Ferge 11 personer og 2 biler (Oslo-Kiel og Hirtshals-Oslo) 6.000,-
• Leie av 2 leiligheter 8 dager. Ca. 18.000,-
• Heiskort 8 dager 1000,- per person
• Mat, drikke, bensin, bompenger ca. 1700 per person.
• Lommepenger 1000,- per person

Les mer om reisetips her

Kristina
På toppen

For mine andre turer med barn se her:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *