Annonse


Krøderen på langs – på vannski – 2019

Krøderen på langs – på vannski – 2019

Krøderen på langs. Etter å ha tilbrakt 56 hyttesommere ved Krøderen var tiden inne for å sette innsjøen som sommerdestinasjon på kartet. Det er ikke bare Norefjell som kan by på gode skimuligheter. Det kan også Krøderen, på sommeren. Sammen med Magne, en kompis som også har hytte ved innsjøen ville vi hylle Krøderen ved å stå på vannski fra sør til nord, en distanse på 41 km.

Omtale i lokalavisen

IMG 1444

 Vi hadde snakket om dette prosjektet ett års tid, og endelig var tidspunkt satt. Testing, og øving 26. juli og gjennomføring 27. juli. Fredag 26. juli ble brukt til forberedelser.

Prosjektet hadde også fått oppmerksomhet i nærmiljøet, og resultatet av det var at Bygdeposten tok kontakt for å høre om det var greit at de skrev om det som en gladnyhet.

For oss var dette helt OK, da ett av målene med turen var å sette Krødern på kartet og vise frem dette fantastiske området for flest mulig. Og visps var Bygdeposten på hytta, og intervjuet ble gjennomført.

IMG 5207 edited
IMG 5208
IMG 5209

Krøderen på langs

27. juli var dagen for gjennomføringen av prosjektet. Vi hadde fått med våre kjærester; Trine og Wenche som motivatorer, båtførere, fotografer antrekksdesignere og bensinfyllere underveis, samt noen hyttenaboer, min datter Maren og svigersønn Jørgen.

IMG 6905

Vi var i trygge hender og Magne og min oppgave var enkel – å holde oss på beina i 41 km! Vi valgte å starte ved Krødern Bru, i sørenden av innsjøen og avslutte ved Gulsvik, i nord der Hallingdalselva renner ut i Krødern. Se også: https://www.maso.no/kroderen-pa-langs-41-mil-i-gammel-trebat-med-bygdeposten-pa-slep/

IMG 6851

Startskuddet gikk kl. 10.00 på formiddagen. Vi kom oss opp på skia, justerte litt på tauet og fotstillingen og vips var vi i gang med kurs for Gulsvik.

IMG 7676

Oppslaget i lokalavisen hadde blitt lest, og langs ruten var det mange folk som hadde møtt opp for å se dette høydepunktet. Utrolig hyggelig å få positive tilrop underveis.
Det var meldt godt vær, vindstille og flatt vann. Imidlertid skulle det vise seg at da vi rundet Noresund møtte vi både bølger og urolig sjø.

Vi hadde begge stått mye på vannski opp gjennom årene, og vi var vant til bølger, men å stå over en lengre distanse med kontinuerlig slag på skiene var mer krevende enn vi hadde tenkt, og et par nestenfall var resultatet. Men vi klarte å holde roen, kom oss gjennom strekket før og etter Ørgenvika hvor sjøen var mest urolig og inn i mer rolig farvann nærmere nordenden av innsjøen.

Målet i det fjerne

Etter 45 minutter skimtet vi brua ved Gulsvik, motivasjon steg og et par minutter sendere suste vi under brua på Gulsvik, og slapp tauet. Da hadde vi tilbakelagt 41 km på vannski. Vi kom oss opp i båten og kjente både på stive fingre, stølhet i ryggen, litt lange armer og med null følelse under føttene etter flere mil med bølger under skia.

IMG 6865

Dagen etter ble vi kontaktet igjen av lokalavisen som lurte på hvordan det hele hadde gått.
Dette prosjektet var starten på flere prosjekter på Krødern. Se også 2021 prosjektet her:
https://www.maso.no/kroderen-pa-langs-41-mil-i-gammel-trebat-med-bygdeposten-pa-slep/

IMG 1505
IMG 1506
IMG 1507
IMG 1508
IMG 1509
IMG 1510

Se: https://www.bygdeposten.no/ole-petter-og-magne-skal-hylle-kroderen-med-a-sta-4-1-mil-pa-vannski/s/5-10-247614

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *