Annonse


La Concha – Beste utsikten på solkysten i Spania 2018

La Concha – Beste utsikten på solkysten i Spania 2018

Etter å ha feriert i flere år i Puerto Banus og omegn og sett på La Concha som nesten henger over Puerto Banus, bestemte vi oss en julidag i 2018 for å gå til toppen. Vi hadde vært en del i fjellene på solkysten tidligere, men aldri gått til La Concha.

La Concha fra Puerto banus
Med sine over 1200 meter, er La Concha det høyeste fjellet i området rundt Marbella.
Det finnes ingen bedre utsikt noe sted på Solkysten. På en klar dag kan man fra toppen se Gibraltar, Nord-Afrika med Atlas-fjelene, og Sierra Nevada (Spanias høyeste fjell).
Fjellet ligger i den sydligste delen av Sierra Blanca-fjellkjeden, som igjen er en naturlig forlengelse av den nasjonalparken Sierra de las Nieves.

Hvordan komme til La Concha?
Det er to hovedruter opp til toppen. Den første er fra Istan, og selv om denne ruten er den korteste, er stien her både brattere og mer krevende enn den andre ruten, som starter ved El Refugio de Juanar. (ca. 830 moh). Vi valgte det siste utgangspunktet.  Det er også mulig å gå fra Marbella eller Puerto Banus. Dette er en krevende tur da du har 1000-12000 høydemetre oppover i ulent terreng. Turen nedenfor er beskrevet fra parkeringen ved Refugio de Juanar.

Turen er ikke spesielt vanskelig, utfordringene er varmen og væske. Start derfor tidlig på dagen, gjerne ved 07.00 tiden, ta med nok vann og solkrem. Mobiltelefon kan også være greit å ha med seg, selv om det er dårlig dekning på deler av veien. Hvis uhellet er ute, husk telefonnummer til nødetatene som er 112).
Det er også mulig å gå denne turen med guider, og det er mange som tilbyr denne tjenesten. Min etter å ha vært der to ganger, er den enkel å gå, og de fleste benytter ikke guide på denne turen.
 
IMG_9434
Alternativt Cruz de Juanar
Cruz de Juanar er en annen og enklere mulighet, med samme utgangspunkt. Beregn rundt en 45 minutter hver vei. Etter at dere har parkert, følg veien oppover og etter hvert ser dere skiltene. Det er mange som går denne turen, så det er mulig å spørre om veien. Vi har gått denne turen svært mange ganger, og det er en fin formiddagstur før det blir for varmt. Totalt fra dør til dør med kjøring og vandring, tar turen ca. 3 timer. Det blir fort varmt på sommerdager, så husk å ta med nok vann.


IMG_9430

Hvordan komme til parkeringen?
Begge turene begynner ved parkeringen i nærheten av Refugio de Juanar. Å komme til parkeringen ved Refugio de Juanar fra Solkysten er svært enkelt. Kjør mot kjøpesentre La Canada – > «Centro Comercial La Cañada».
Ta av mot La Canada. Kjøpesentret ligger nå på høyre. Ta av i rundkjøringen mot Ojen. Etter rundt 11 kilometer ser man skilting mot Refugio de Juanar, hvoretter man følger denne veien videre opp til Refugio de Juanar. (Svingete og trang fjellvei).

I krysset like før man er fremme deler veien seg. Til høyre er Refugio de Juanar. Dit skal dere ikke. Hold derfor til venstre inn på grusveien. Kjør 500 meter til dere kommer til en bom (jerndør). Her kan man parkere. Følg deretter grusveien videre innover og etter ca. en kilometer ser dere skilt til La Concha eller Cruz de Juanar på høyre side av grusveien.
Når dere er ferdig med turen til La Concha eller Cruz de Juanar, anbefales en tur bort til Refugio de Juanar for drikke og oppsummering av turen.

For flere flotte turer i området. Sjekk ut denne turen: https://www.maso.no/el-caminito-del-rey-2011/


Kart over tyren
http://www.movescount.com/nb/map?route=3746929&lat=36.572825121594605&lon=-4.915310442398322&zoom=13&activity=11&style=terrain
 
Fakta
Stigning: 940 høydemetre
Opp: 1 time og 45 minutter
Ned: 1 time og 20 minutter
Starthøyde: 833
Toppen: 1215
Avstand opp og ned: 13,68 km


IMG_9467

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *