Annonse


Leinenøse (1675)- Hemsedal 2009

Leinenøse (1675)- Hemsedal 2009

Siste helgen i februar var det Hemsedal som stod på programmet. En helg fri fra slalombakken og med fokus på toppturer.

Lørdag: Topppen av Leinenøse

Vi startet vi ut kl. 10.00 med kurs mot toppen. Dette er en sentrumsnær topptur med full utsikt til Hemsedal og skianlegget. Fjellet ligger rett nordøst for skibygde og startstedet ligger nesten i gangavstand til sentrum. Vi kjørte inn til Hulbak, parkerte bilen og spente på oss Randoneeskiene.

Jørgen


Vi fulgte blåmerket løype forbi Hulbakstølen og videre opp i gjennom bjørkeskogen. Vi passerte Rustenøse (1202). Her er det viktig å IKKE gå oppover i renna, men holde til venstre rundt kammen og gå opp mot toppen mer fra sørvest enn rent sør. Vi bommet her, fulgte renna oppover og kom ganske feil ut i forhold til toppen. Brukte mye ekstra tid på å rote rundt.

På toppen


Vi nådde toppen (1675) etter 4 timer og ganske nøyaktig 1000 høydemetre  og hadde god utsikt mot Kyrkjebønosi som er nabotoppen. Vi spiste og drakk litt og satte dretter kursen nedover den veien vi egentlig skulle gått opp.

På vei ned


Vi kom tilbake til bilen ca. kl. 15.00, etter 5 timer på tur.

Les mer om toppen her:

Søndag: Toppen av Skogshorn, nesten

Søndag var en tung dag etter lørdag kveld i Hemsedal. Vi parkerte bilen på Lykja og startet turen mot Skogshorn (1728). Desverre kom tåken sigende innover fjellet og la ett grått lokk over hele toppen. Vi avbrøt derfor toppforsøket havves mot toppen og returnerte tilbake til bilen. Neste gang derimot……!

Les mer om mine andre turer i Hemsdal

På toppen av Nibbi her

Opp Skogshornrenna her

2 kommentarer til «Leinenøse (1675)- Hemsedal 2009»

  1. «Søndag var en tung dag etter lørdag kveld i Hemsedal»
    Puh, godt å se at du ikke har helt glemt gamle kunster!! 😉
    Morsomt å lese om turene dine!

  2. Ole Petter. Visste ikke at du var en slik sprek kar! Hadde vært artig å gå en tur med deg en gang. Riktig god tur til Lyngsalpene til uken. / Børre

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *