Annonse


Godt å vite om tur til Mont Blanc 2015

Godt å vite om tur til Mont Blanc 2015

Mont Blanc ligger på grensen mellom Frankrike og Italia. Det beste utgangspunktet for topptur til Mont Blanc er Chamonix som ligger i Frankrike. Mont Blanc var tidligere Europas høyeste fjell men med innlemming av Elbrus som en del av Europa er det Elbrus nå som er det høyeste fjellet.

Mont Blanc

Du trenger 3-6 dager for å bestige Mont Blanc, avhengig av været og behov for akklimatisering. Vi kom til Chamonix på søndag kveld og var på toppen torsdag morgen kl. 06.45, og tilbake i Chamonix torsdag ca. kl. 15.00.

Reis opp til Aiguille du Midi og start avklimatiseringen så raskt som mulig. Bruk noen timer der oppe, gå gjerne en tur på breen slik at du får opp pulsen og blir vant til å puste i tynn luft. Bruk 2 til 4 dager på akklimatiseringen.

Drikk mye vann, du trenger enn ekstra liter væske i døgnet for hver 1000 høydemetere. Normalt trenger kroppen ca. 3 liter i døgnet. På 3000 moh trenger du ca. 6 liter.

De to mest populære rutene er Cosmique-ridge og Gouter-ridge. På gode dager går sikkert 200-400 personer opp på toppen.

Pakk lett, men ta allikevel med det mest nødvendige. I tillegg til klær til bruk i høyfjellet er hjelm, isøks, stegjern, skredsøker, evt. tau og klatresele et must. Ta med høydesyketabletter (Diamox) og kvalmedempende tabletter (Afipran) som en forsikring. Det er utrolig dumt å måtte avbryte på grunn av hodepine og/eller kvalme.

Avhengig av rutevalg, bestill plass på en av hyttene i god tid i forveien.
* Gouter 33 (0)4 50 54 40 93
* Cosmique 33 (0)4 50-54 40 16)
For å være på den sikre siden, tegn forsikring gjennom Alpine Club, så er du sikret at du får den hjelpen du trenger hvis uhellet skulle være ute.

Se min tur til Mont Blanc her

For mer info om Mont Blanc, turen, hyttene og praktiske opplysninger se:

http://www.summitpost.org/parent/267759/refuge-cosmique.html
http://www.summitpost.org/hut/campground/267765/refuge-du-go-ter.html

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *