Annonse


Nordmarka på langs – til fots på en dag 2021

Nordmarka på langs – til fots på en dag 2021

Grytidlig en morgen i slutten av oktober 2021 stod vi på Grua Stasjon. Vi skulle gå Nordmarka på langs. Vi hadde tidligere tatt turen både på ski, sykkel og på beina, men aldri gått turen til fots på en dag. Det var meldt supert vær og sol hele dagen og vi var utrolig spente på hva 5 mil til fots ville bringe av utfordringer.

Vi, Håvard, Ole Petter og Milka startet fra Grua kl. 06.10. Vi hadde pakket lett, et enkelt skift, matpakke, saft, et par sjokolader, lommelykt og tørre sokker. Året før hadde vi gått samme tur på to dager, men hovedsakelig på sti. Denne gangen hadde vi planlagt turen på skogsbilveier for å rekke å komme frem i løpet av dagen. Vi var usikre på hvor langt det var og hvor lang tid vi ville bruke, men vi hadde hele dagen foran oss.

IMG 4635 1

Soloppgang over Nordmarka

Soloppgang var 08.30 så turen fra Grua og oppover mot Mylla måtte vi gå med lykt. Etter ca 4 km og 470 høydemetre tok vi av Myllavegen inn på Vestbygdvegen, retning Svartbekken. Vi hadde ett godt driv innover med en snitthastighet på rett under 6 km/t.

IMG 5392

Vi passerte Fjellsjøen etter ca. 1 time og 45 minutter og det begynte allerede å lysne i horisonten. En utrolig flott opplevelse å gå innover i marka samtidig som dagen våkner. Vi passerte Gjerdingen og kom til Snøploghøgda, turens høyeste punkt etter ca 2 timer og 45 minutter. Snittfarten så langt var ca. 5,5 km/t, noe vi var godt fornøyd med.

IMG 4639

Etter ca. 3 timer med rask gang ankom vi Katnosdammen og turens første pause. Katnosdammen er en ubetjent hytte og vi hadde ingen nøkkel. Vi tok en kort avstikker fra grusveien og gleden var stor da det viste seg at det var folk på hytta.

IMG 4643

En gjeng fra Norwegian hadde leid hytta og 2 personer var allerede ankommet. De tok oss godt imot, og kaffen kom raskt på bordet. Katnosa er en populær selvbetjeningsnytte som ligger sentralt omtrent midt i marka. Etter ca. en halvtime var vi i gang igjen, litt stiv i kroppen, men fortsatt pigge. Les mer om Katnoas her.

IMG 4645

Vi passerte Sandungen gård etter ca. 5 timer, og satte kursen mot Langlia. Etter 6 timer kom vi til Kringla. Her tok vi dagens andre pause. Etter 20 minutter var vi i gang igjen, litt stivere enn etter forrige pause. Så langt hadde turen gått greit, men etter 3 mil begynte vi å kjenne det i beina. Plutselig ble det litt tyngre å ta lange skritt, vannblemmene og gnagsår begynte å bli mer merkbare, og tempo gikk ned.

Les mer om Sandungen gård her

Les mer om Langlia her

Les mer om Kringla her

IMG 4640

Etter 4 mil og 8 timer kom vi ned i Sørkedalen. Planen var egentlig å bli hentet her, men vi hadde tenkt at turen ville være oppunder 5 mil. Vi følte oss relativt pigge så vi fortsatte videre til Røa, langs Sinoberveien. Den siste milen var tung, men med nybakte boller i sikte hjemme hos Håvard på Røa, holdt vi motivasjonen og tempo oppe.

IMG 5405

Klokken 15.45 stod vi endelig på trappa til Håvard. Da hadde vi tilbakelagt 4,9 mil. Vi hadde brukt 9 timer og 35 minutter. Vi hadde gått 1366 høydemetre både opp og ned, med en snitthastighet totalt på hele turen på 5,1 km/t. Det var vi godt fornøyd med og enige om at dette var en skikkelig pansertur. Litt stive i beina, noen gnagsår rikere, men hode fullt av herlige Nordmarka. Vi gjør det gjerne igjen.

Link til ruten på strava: https://strava.app.link/JTOLV4YTIkb

Kart 1

For flere turer i Nordmarka, se også:

https://www.maso.no/17-topper-i-oslo-over-500-meter-de-3-forste/

https://www.maso.no/sykkeltur-til-morkgonga/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *