Annonse


Skogshornrenna på alle fire – 2011

Skogshornrenna på alle fire – 2011

Etter 3 tidligere forsøk på både gå opp og kjøre ned skogshornrenna lyktes vi denne gangen. Nesten…..!

img 7392
Lørdag 5. mars 2011 våknet vi opp på Lykkja til nydelig vær. Knall blå himmel og lite vind. Planen var å gå ut tidlig, men VM i Oslo og 3 mila for damer gjorde at vi kom oss ut litt senere en planlagt. Vi parkerte i bunnen av renna ved 14.30 tiden, og dro i vei.

pc3a5 vei oppover

Skogshornrenna

Skogshorn har hovedsakelig to nedfarter som er interessante. Skaret på nordvest siden er den mest vanlige å gå opp og kjøre ned. Skogshornrenna ligger sørvendt, er ca 800 høydemeter å forsere i terreng som til tider er opp mot 45 grader. Midtveis i renna er det to steiner som må forseres. Ved lite snø kan det være vanskelig å komme over.

brattere blir det

Etter en halvtime, og rett før vi gikk inn i renna, ble været dårligere. Tåke og vind, men vi kom oss i le av østryggen og fortsatte oppover.

pc3a5 alle fire

Etter hvert ble det brattere og brattere, og med en kombinasjon av bratthet, vind og lite snø havnet vi begge ute i renna på alle fire, krabbende oppover, lengtende etter isøksen som lå igjen på hytta.

kranglete passering

Vinden økte i styrke og renna ble smalere og smalere, på sitt trangeste 2-3 meter bred.

nesten pc3a5 toppen

Vi kom oss halvveis opp i renna og møtte på steinen som lå midt i renna. Med litt kreativ bruk av ski, staver og godt samarbeid passerte vi steinen og kom oss videre.
Forholden ble verre og verre og vi skjønte at vi ikke kunne kjøre nedover, men at vi måtte fortsette til toppen og gå ned i skarvet.

Vi nådde toppen av skogshornrenna etter 600 høydemetre krabbende på alle fire, og ble møtt med stiv kuling nå vi kom ut av renna på toppen. Vinden kom rett forfra, og rev kraftig i oss når vi forsøkte å reise oss opp. Her var det bare å fortsette på alle fire 200-300 meter utover på flaten på toppen, før vi spente på oss skiene og kom oss ned skaret og videre ned til parkeringsplassen på den andre siden av fjellet.

Les om andre toppturer i Hemsedal her

Les mer om Skogshornrenna her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *