Annonse


2021 – Slættaratindur – Toppen av Færøyene

2021 – Slættaratindur – Toppen av Færøyene

Høsten 2021 ble det tur til Færøyene og Island, og i den forbindelse var ett av målene å bestige Slættaratindur (856 moh.), det høyeste fjellet på Færøyene. Det er enkelt å bestige fjellet og raskeste sti opp, fra hovedveien, tar bare en times tid.

regnbue edited scaled

Slættaratindur

Slættaratindur ligger helt nord på Færøyene, ca. 50 kilometer og en time med bil fra Torshavn. Det enkleste startpunktet for å komme til toppen ligger ved veien mellom Gjógv og Eiði. Her er det en rasteplass hvor det er mulig å parkere bilen. Turen til Færøyene var en del av Vannførelaget sitt 25 års jubileum. Se også artikkel her:

IMG 4217

Gjógv er en landsby som ligger på den nordøstlige spissen av øya Eysturoy. Landsbyen ble oppkalt etter en 200 meter lang sjøfylt kløft som går nordover til havet fra landsbyen.

IMG 4225 edited

På toppen

Slættaratindur betyr «flatt toppfjell, og toppen er riktignok stor og flat, og kunne lett passe 100 personer samtidig. Siden det er flatt, tilbyr det en utrolig utsikt i alle retninger, ved godt vær. Dessverre fikk ikke vi oppleve det, da tåken møtte oss på vei opp og på toppen så vi veldig lite.

IMG 4220 edited

Når du kjører rundt – eller går i fjellene – får du mange ganger inntrykk av at du beveger deg i en grønn verden omgitt av hav og stein som bare blir brutt av små bosettinger med fargerike hus, som oftest helt nede ved havkanten.

IMG 4243 edited

Fantastisk utsikt

Utsikten på toppen var ikke så mye å skryte av, men når vi kom ned skinte solen igjennom og vi fikk se en fantastisk flott regnbue. Neste dag gikk turen videre til Island. Se også artikkel om Island her:

2021 Island

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *