Annonse


Sør-Amerika på langs – Olè Olè 2023

Sør-Amerika på langs – Olè Olè 2023

I 2010 reiste vi Afrika på langs med bil. Fra Oslo til Port Elisabeth. En distanse på 18000 km og 6 uker. I 2020 var planen å reise Sør-Amerika på langs, fra sør til nord, men på grunn av Covid-19 måtte dette avlyses 5 dager før avreise. Nå er vi igjen klare for nye eventyr, og 16. mars 2023 reiser vi fra Oslo med kurs for det Sør-Amerikanske kontingent.

Vi, Ole Geir og Ole Petter har tidligere kjørt Afrika på langs. Se turen www.thefinalgoal.no Eller HER

IMG 0290 riktig

Sør-Amerika på langs

Sør-Amerika på langs med bil har vi sett frem i snart 5 år. Avreisen er 16. mars 2023 og første stopp er Buenos Aires, hovedstaden i Argentina. Dette er en by vi har drømt om å besøke lenge og endelig kommer vi dit. Vi blir i Buenos Aires et par dager før vi flyr videre til Ushuaia som ligger helt sør i Argentina. I Ushuaia møter vi Jose som kommer fra Santiago med bilen vi skal reise med de neste 4 -5 ukene. Se film av bilen HER.

Eventyret starter

Distansen vi skal kjøre er mellom 10-12.000 km. Vi har ikke en fastsatt reiserute, det vi vet er at vi skal nordover og ende opp i Bogota. Vi har noen faste holdepunkter underveis. Vi skal besøke Jose i Santiago, vi skal til gå deler av Inka trail til Machu Picchu, vi skal 3-4 dager til Galapagos og vi har lyst til å se Medellin i Colombia. Vi planlegger å komme tilbake til Oslo i slutten av april, etter en tur på ca. 6 uker. Vårt motto er det samme som med Afrika turen i 2010. Vi tar det som det kommer.

bilen

Slik ruten ser ut i dag, starter vi i Ushuaia, helt sør i Argentina. Deretter kjører vi innom Chile, Boliva, Peru, Equador, og til Colombia. Om vi legger til flere land på listen, tar vi underveis.

Tar vi raskeste vei fra Ushuaia til Medellin viser ViaMichelin 10.060 km. I antall timer er dette estimert til 155 timer, dvs det er mulig å gjøre turen på ca en uke hvis man kjører 24/7. Vi estimerer med ca 5-6 timer i snitt med bil om dagen. Vi kjører ikke raskeste vei, så vi estimerer total kjørelengde til å bli ca. 12.000 km.

Vi teller ned dager, timer og minutter og mer info kommer senere.

Les mer på: https://www.maso.no/category/sor-amerika-pa-langs-2023/

Prosjektnavnet

Navnet på prosjektet «Olè Ole`2023» henspeiler til navnet på deltakerne.

2 kommentarer til «Sør-Amerika på langs – Olè Olè 2023»

  1. Ikke så mange turprosjekter jeg er misunnelig på lenger, men dette er helt rått. For en opplevelse! Veldig morsomt å oppleve fra sidelinjen i go’stolen på Majorstua.
    Velkommen hjem!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *