Annonse


Lyngsalpene – Toppen av Storhaugen (1243 moh) – 2009

Lyngsalpene – Toppen av Storhaugen (1243 moh) – 2009

Ny dag nye muligheter. Vi er fremdeles i Lyngsalpene og bestiger topper. Dagens topp heter Storhaugen og er på 1224 moh.

Gårsdagen var hektisk med flott tur til Trolltind og enorm fiskemiddag hos Stein på kvelden, og idag våknet vi opp ved 8 tiden og var usikre på om vi hadde sovnet på et fiskemottak. Fiskestanken lå tykt i båten etter 7 timers søvn og fri flyt av avgasser fra 6 voksne karer. Takk Stein!

Havnnes

Før vi reiste fra Havnnes tok vi det lille fiskesamfunnet nærmere i øyesyn. Havnnes er Norges nordligste bevarte handelssted som fortsatt er i drift. Havvnes ligger på Uløyas sydligste kant og funn fra steinalderen viser at her har det bodd folk i mer enn 6000 år. Havnnes ble også kåret i 2004 til Årets Kulturlandskap i Troms. Det bor 48 personer på stedet, med egen butikk og hyggelig betjening. Butikken skilter i egen brosjyre med betalingsterminal og tar både Visa, Mastercard og American Express) Så her er det bare å løp å kjøp!

Fiskemottaket

I Havnnes bor også den kjente nessekongen Einar Giæver, som etter ryktene står den norske kongefamilien nært. Skulle gjerne vært flue på veggen for å høre på en diskusjon mellom Nessekongen og Ari Behn….! Les mer…

Dagens mål - Storehaugen

Etter en rask frokost seilte vi over til Djupvika en båttur på ca. 1 time. Vi la til kai, fikk skiene opp på brygga og begynte å gå mot toppen av Storhaugen. I dag måtte vi ta bena fatt noen hundre meter før vi spente på oss skiene.

På veien på jakt etter sneen

Mot toppen av Storhaugen

Vi startet å gå kl. 11.00 og en praktfull dag åpnet seg. Solen skinte igjennom skylaget og traff oss perfekt fra siden der vi gikk oppover igjennom bjørkeskogen opp mot tregrensen.

På vei oppover

Etter hvert som vi gikk oppover åpnet det seg en mer og mer fantastisk utsikt.

Fantastisk utsikt


Hele Lyngsalpene massivet åpnet seg som en forundringsboks etter hvert som solen kom mer og mer frem og vi kom høyere og høyere. Utrolig vakkert!

Mot toppen

Vi nådde toppen av Storhaugen ca. kl. 15.00, etter ca. 4 timer i jevn gange.

På vei ned

Etter et raskt skifte og litt mat og drikke var vi klare for å kjøre nedover. I motsetning til i går hadde Eirik lovt oss pudder i dag, noe som ble innfridd.

Wow

Vi lekte oss nedover fjellsiden, med lett blanding av enkelte hopp, filming, fototagning og masse deilig, lett puddersnø.

Utsikt

Til og med Ole Geir (sannsynligvis Oslo Vest beste Randoneekjører) var fornøyd med dagens forhold.

På vei ned til båten

Vi nådde bunnen av fjellet, tok bena fatt og kom tilbake til båten ca. kl. 17.00 etter ca. 6 timer på tur. 

Etter en rask dusj, mat og 1 time på øret var vi pigge, utvilte og klare for kveldens dyst i Norlevangen. De viden kjente Lyngen rekene står på dagens meny.

Fiskemannen

Gjennom Ivar sine kontakter la vi til ved siden av reketråleren og kjøpte 2 timer gamle Lyngenreker. Kjent som noe av de beste rekene som er å oppdrive i Norge. Et festmåltid med store, ferske og velsmakende Lyngenreker. Selv Ole Geir med familiære tradisjoner tilbake til hvalfangervirksomhet var overveldet. 

Og i morgen skal vi til Storgalten. Etter sigende en fantastisk flott topp på ca. 1300 moh med en vakker utsikt over området. Vi gleder oss!

Andre toppturer i Lyngsalpene

Les mer om andre topper i Lyngsalpene

her Toppen av Trolltind

og her Toppen av Lillegalten

og her Toppen av Skitntinden på Kvaløya

og her Fakta om ski by boat i Lyngsalpene

2 kommentarer til «Lyngsalpene – Toppen av Storhaugen (1243 moh) – 2009»

  1. Du verden for en flott tur dere må ha hatt!
    Takker og bukker for at du lar oss ta del i opplevelsen.. og for de nydelige bildene.
    God tur videre 🙂

  2. Kan jeg «kidnappe» et av bildene dine fra Havnnes? Bor i akershus akkurat nå, så plutselig kommer hjemlengselen og da er det fint å kunne se på bilder tatt heimane

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *