Annonse


Island – 10 års jubileum – 15-18. september 2006

Island – 10 års jubileum – 15-18. september 2006

I 2006 var det 10-års jubileum for stiftelse av Eventyrplassen Vannførelag. 15. september 2006 reiste 30 Vannførere til Island for å feire seg selv. Det ble en opplevelsesrik tur med tett program og mange inntrykk.

Dette var Vannførelagets første tur til øya. Senere har vi feiret både 20. og 25. jubileum på Island.

Blue lagoon edited scaled

Island, ankomst fredag

Ankom fredag kveld. Obligatorisk stopp i den Blå Lagune på vei inn til Reykjavik. Middag på Restaurant Lækjabrekke om kvelden med Islands sjømat på menyen.

P1010101 edited

Lørdag

Lørdag var vi tidlig i gang. Flere av oss rakk en topptur til ett fjell i nærheten av Reykjavik. Fantastisk utsikt fra toppen og utover byen.

Picture 0089 edited

Senere på dagen var det sightseeing i Reykjaviks nærområde – bl.a. Perlan. Perlan er en bygning som er et kjent landemerke i Reykjavik. Den ligger på en høyde og er en av de mest besøkte turistattraksjonene i byen

P1010029 edited

Vi var også innom møtestedet for det historiske toppmøtet mellom Ronald Reagan og Mikhail Gorbatsjov i 1986.

DSC00281 1 edited

Lørdag kveld var det klart for 10- års jubileumsmiddag på Restaurant Reykjavik.  «Chambre Separee» var en dyd av nødvendighet og stor stemning med mange laaaange og gode taler.

Picture 025 edited

Kafe Reykjavik overrasket oss med egen isbar, som naturlig nok passer godt inn i vårt ideologiske grunnlag. Lasse tok kontrollen og benyttet anledningen til å si noen velvalgte ord.

P1010109 edited

Kvelden ble avsluttet med konsert av vår egen trubadur, Jurgen. Etter en innholdsrik dag med mange inntrykk var det greit å avslutte kvelden med gamle og nye svisker.

Søndag

Søndag var vi grytidlig oppe. Hvalsafari var på programmet denne travle dagen. Grov sjø, guiden mente vi så hval, men vi så ingenting.

Picture 090 edited

Senere på dagen var det vi på utflukt «The Golden circle route» var på programmet. Dette er en rundt 300 kilometer lang rundtur på det sydvestlige Island med utgangspunkt i Reykjavik.

Picture 103 edited

Selve turen har tre hovedattraksjoner: Thingvellir, Geysir og Gullfoss. På Tingvellir fikk vi en voksenopplæring om Gulatingsloven og Snorre Sturlasson ved Vannførelagets Poetiske fører Lasse.

Tingvellir nasjonalpark, eller Tingvalla på Island, er ei slette i en dal på Island, og blir regnet som en del av verdensarven. Stedet ligger ved den største innsjøen på Island, Tingvallavatn.

Picture 110 edited

Tingvellir skal være den stedet der islendingene holdt sitt første landsting, kring år 930. Utover sin historiske verdi er Tingvellir også kjent for et variert og geologisk landskap.

Picture 124 edited

Tingstaden er omgitt av bratte vegger av stein og vulkansk lava, som står igjen fra den tida Thingvallavatn oppstod gjennom en sprekk mellom kontinenta for tusentals år siden. I området er det mye jordskjelvaktivitet.

P1010074 edited 1

Vi fikk også oppleve gjørmebryting (egne krefter)

Gjørmebrytingen var inspirert av de gamle vikingene og Ole gikk av med seieren. Vi fikk også med oss sprutende Geysir som kastet ut varmt vann hvert 2. minutt. En spektakulær opplevelse,

DSC00286 edited

Gullfoss var naturligvis av stor interesse – alt som har med vann å gjøre er jo hyperaktuelt for Vannførelaget. Gullfoss (Den gyldne fossen) er Islands mest berømte vannfall, og et av verdens naturundere.

Picture 078 1 edited

Gullfoss er også langt på vei Europas mest kraftfulle vannfall. Fossen ble utforsket etter alle kunstens regler – både utenfor og innenfor sperringene.

Søndag kveld var det avslutningsmiddag på Cafe Opera der vi fikk være våre egne kjøkkensjefer med mattilbereding på varme stener ved bordet.

IMG 0162 1

Mandag var det hjem til gamlelandet etter en verdig markering av 10 år med slangen. Vi kommer gjerne igjen til denne gjestfrie og spennende øya midt ute i havet.

Ønsker du å lese mer om denne turen klikk her

Vi har senere feiret 20 års jubileum og 25 årsjubileum på øya. Se Vannførelaget feirer seg selv på island her og her.

Se min tur til Island og Færøyene her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *